Rykte: Samsung kan lägga ned Note-serien nästa år

Postat:
00:30 - 2020-08-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
24

Galaxy S-serien har blivit allt mer lik Note-serien senaste åren, med den tillhörande pekpennan för Note som en av få skillnader. Första åren hade Galaxy Note betydligt större skärmar än modellerna i S-serien.

Note var dessutom i regel kraftfullare med bland annat mer RAM, större batterier och ibland även snabbare chipp. Note riktade sig till ”power users” i större utsträckning än S-modellerna, vilka var mer mainstream.

Numera säljs S-serien i tre olika storlekar, varav den största har samma skärmyta som Note, och skillnaderna mellan serierna är färre. Med detta som kuliss påstår sydkoreanska The Lec att det inte är säkert att Samsung kommer släppa någon ny Note nästa år, även om de inte hävdar att serien garanterat upphör.

Istället ska Ultra-upplagan av nästa års Galaxy S-flaggskepp för första gången erbjuda pekpennan S Pen. De andra två S-modellerna, preliminärt kallade S21 och S21 Plus, kommer inte ha stylus-stöd. För att det inte ska bli tomt på hösten nästa år kommer Samsung då lansera Galaxy Z Fold 3, vilken också sägs erbjuda S Pen.

Rapporten bör tas med en nypa salt men det är möjligt att årets Note-modeller blir de sista, i alla fall till namnet.