Rykte: Samsung kommer släppa rund smartklocka under MWC

Postat:
16:23 - 2015-01-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Mobiltillverkare satsar på smartklockor så det står härliga till i försök att få sin beskärda del av kakan. Trots satsningarna är smartklockor fortfarande inte i närheten av att få samma genomslagskraft som smartphones eller surfplattor.

Allt fler företag verkar tro att runda smartklockor är vägen till konsumenternas och klockfantasternas hjärtan. I höstas kom exempelvis Motorola Moto 360 och LG G Watch R som båda vill efterlikna klassiska armbandsur.

motorola-moto-360-bilder-9

Enligt SamMobile kommer Samsung snart hoppa på tåget med en egen rund smartklocka, vilken förväntas landa under Mobile World Congress i början av mars. Enheten sägs ha modellnumret SM-R720 och kodnamnet ”Orbis”.

Samsungs påstådda runda smartklocka kommer enligt ryktet inte köra Android Wear, utan tillverkarens egna system Tizen. Bortsett från kompatabilitetsproblem (Tizen-klockorna fungerar hittills bara med utvalda Samsung-telefoner) och bristen på Google Now-integrering kan det dock vara en fördel i vår erfarenhet.

Vi upplever nämligen att Tizen är ett smidigare, mer mångsidigt och lättanvänt operativsystem för smartklockor än Android Wear i nuläget, även om Google lär fortsätta förbättra sin plattform.