Ryktena om Nexus-telefoner från LG och Huawei får ny fart

Postat:
12:58 - 2015-05-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

I februari skvallrade Gizmo China om att både Huawei och LG kommer tillverka Nexus-telefoner i år. Ytterligare indikationer kom strax därefter, då en marknadsanalyschef för Isupply rätt och slätt sa att han vet att Google bygger en Nexus-mobil med Huawei.

Nexus-anhängare kommer sannolikt glädjas åt senaste ryktet, som menar att året mycket riktigt kommer bjuda på två nya telefoner i Nexus-serien. LGs modell är enligt ryktet en 5,2-tummare med kodnamnet Angler. Batterikapaciteten sägs ligga runt 2700mAh och chippet förväntas bli Snapdragon 808 – samma SoC som i G4.

De som föredrar ännu större telefoner kanske är mer intresserade av påstådda Huawei Bullhead, med 5,7-tumsskärm. Ryktet menar att Huawei satsat på Snapdragon 810 och ett 3500mAh-batteri. Kanske får vi se en metalldesign som liknar Ascend Mate 7, med fingeravtrycksläsare.

Ryktet hävdar avslutningsvis att Google inte kommer släppa en ny surfplatta i Nexus-serien under 2015. Google brukar presentera ny Nexus-hårdvara på hösten i samband med släpp av nya Androidversioner, men många fler rykten lär dyka upp innan dess.