Samsung Ativ Q har 3200 x 1800 pixlar – kör både Android och Windows 8

Postat:
21:09 - 2013-06-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
47

Under det evenemang som just nu pågår i London har Samsung presenterat surfplattan Ativ Q. Precis som Asus Transformer Book Trio från början av månaden lyckas Ativ Q med konststycket att köra både Android 4.2.2 och Windows 8. Användare kan växla mellan de två operativsystem genom en dedikerad knapp och det går till och med att fästa Androidappar på startskärmen i Windows 8. Data kan även delas mellan de två plattformarna.

Inte nog med det – pjäsen har dessutom ett inbyggt fysiskt QWERTY-tangentbord. När enheten används som ren platta ligger det vikt under skärmen men går att fälla ut för enklare och snabbare textinmatning av det traditionella stuket. Tangentbordet kan även användas som stöd vid filmvisning.

Vad som kanske är mest intressant med Ativ Q är dock dess mycket höga upplösning: icke mindre än 3200 x 1800 pixlar fördelade över en 13,3 tum stor skärm. Skärmen sägs vara anpassad för att fungera ovanligt bra i direkt solljus. Enheten är 13,7 millimeter tjock och väger 1,27 kilo. Processorn som får de dubbla operativsystemen att vakna till liv är Intel Core i5 Haswell som ska erbjuda upp till nio timmars batteritid. Vi får lov att återkomma med uppgifter om pris och eventuell svensk lansering.

NP980Q3G - ASH BLACK
samsung.ativ-q-promo-3