Samsung Bixby ser ut att få generativ AI

Postat:
10:24 - 2024-04-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:

Samsungs digitala assistent Bixby – som fått utstå mycket spe genom åren – lever än och kan få inbyggd generativ AI. Uppgiften baseras på ett uttalande från en Samsung-chef kallad Won-joon Choi.

Bixby introducerades våren 2017 och debuterade på Galaxy S8. Idag körs Bixby även på annan elektronik från Samsung, likt tv-apparater. Den digitala assistenten beskrevs som en storsatsning av Samsung, men Bixby har alltid stått i skuggan av andra framträdande assistenter likt Google-assistenten och Siri.

Idag har grunden för den här typen av röstassistenter blivit förlegad då assisenterna är väldigt begränsade jämfört med stora språkmodeller, annat än som ett rent verktyg för hands-free och utföra kommandon utan att röra vid telefonen. Google har hittills valt att introducera Gemini som en helt ny assistent som samverkar med Google-assistenten, istället för att integrera en språkmodell direkt i den befintliga assistenten.

Enligt Won-joon Choi behöver Samsung omdefiniera Bixbys roll och göra assistenten smartare, just genom stora språkmodeller och generativ AI. Choi berättade dock inte när Bixby kan tänkas få sina nya moderna förmågor.