Samsung fortsätter satsa på smarta hem

Postat:
14:49 - 2014-09-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

Samsung har på sin produktblogg idag berättat att företaget expanderar sin portfölj för smarta hem. Nya tjänsterna och produkterna är avsedda att öka säkerheten i hemmet, förbättra energihanteringen, samt anpassa sig efter var du befinner dig i hemmet. Tillverkaren satsar även på röststyrning.

En av produkterna är ett digitalt dörrlås i kombination med internetkamera. Användare ska på så vis kunna se på håll vilka som går in i och lämnar hemmet. Om det digitala låset exempelvis öppnas när användaren är borta går det att få upp avisering på smartphone.

Därefter kan användaren kolla kamerorna för att utröna ifall det är en familjemedlem som öppnat dörren eller om det är en obehörig person som tagit sig in. Energifunktionerna är tänkta att fungera ungefär som Androids batterihistorik.

Samsungs smarta hem mäter av hur mycket energi utvalda apparater gör av med, antingen dagligen eller per månad. Användaren kan sätta upp mål för energiförbrukningen. Ifall specificerade energigränsen passeras går det att få avisering. Platsbaserade finesserna inkluderar bland annat att lampor och A/C slås på när du kommer hem.

De som vill läsa mer om Samsungs smarta hem kan kolla in tillverkarens blogginlägg. Tekniken kommer visas upp under IFA i Berlin nu i veckan.