Samsung Galaxy Note [IFA 2011]

Postat:
15:12 - 2011-09-04
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
55


Vi tog upp
Samsung Galaxy Note tidigare i veckan och har nu haft chansen att titta närmare på telefonen i fråga. Den rejält tilltagna skärmen om 5,3″ får Samsung Galaxy S II LTE att se rätt liten ut trots dess 4,5″ stora skärm. Det blir också påtagligt att panelen på Note inte riktigt håller samma klass som S-AMOLED Plus-displayen på Galaxy S II vad berör ljusstyrka och kanske framför allt färgåtergivning, men den högre upplösningen innebär bättre skärpa än vad vi är vana vid från telefoner med 4″ stor skärm och WVGA-upplösning. Detta trots att pixlarna sitter i ett så kallat PenTile-mönster på Galaxy Note.

  

Till en början känns det ovant att arbeta med en så stor skärm och vi konstaterar snabbt att den inte lämpar sig särskilt väl för enhandsanvändning några längre stunder – vi får anstränga oss en hel del för att nå ytterkanten av skärmen med enheten i enhandsfattning. Det virtuella tangentbordet blir däremot en fröjd att använda på den stora skärmen och kommer säkerligen tilltala användare med grövre fingrar samt stora fickor.

Konstruktionen känns varken bättre eller sämre än på Galaxy S II och materialvalet är i stort sett detsamma. Telefonen bygger på Samsungs Exynos-plattform och levereras med en dubbelkärnig 1,4GHz-processor samt 1024MB arbetsminne. Försäljningen kommer i bästa fall att komma igång i december månad om Samsung har tur med komponenttillverkningen.

Vi passade också på att fråga om Galaxy Note kommer uppdateras till nästa Android-version (Ice Cream Sandwich). Enligt flera representanter på plats garanterar Samsung denna uppdatering och skall dessutom göra sitt bästa för att få ut den snabbt.

   

Inuti enheten finns ett fack för en styluspenna som utifrån vår korta testperiod fungerar bra. Känsligheten är inte hög nog för mer detaljerade teckningar men gör jobbet för anteckningar eller enklare ritning.

[Specifikationer]