Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung lanserar flaggskepps-chippet Exynos 2100

Postat:
16:03 - 2021-01-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsung har nu presenterat sitt chipp Exynos 2100 vilket de menar sätter en ny standard för mobilprocessorer. Exynos 2100 är högaktuellt för europeiska Samsung-användare då det bör driva Galaxy S21-serien här.
Chippet bygger på tillverkningstekniken 5nm EUV (extreme ultra-violet) och har ett integrerat 5G-modem. Enligt Samsung tillåter 5nm-processen 20 procent lägre energiförbrukning än 7nm.

Processorn är åttakärnig med en Cortex-X1-kärna som arbetar i upp till 2,9GHz, tillsammans med tre högpresterande Cortex-A78-kärnor och ett fyrkärnigt energieffektivt Cortex-A55-kluster. Den flerkärniga prestandan ska ha utökats med 30 procent jämfört med föregångaren.

Grafikdelen består av Mali-G78 med 14 kärnor. Den för med sig en prestandaökning på över 40 procent och stödjer API som Vulkan och OpenCL. Artificiell intelligens har fått sig en skjuts genom en trekärnig NPU. Chippet kan nå 26 TOPS med dubbelt så hög energieffektivitet som förra generationen.

Exynos 2100 har en ISP som kan hantera kameraupplösningar upp till 200MP. Sex separata sensorer kan anslutas och signalen från fyra stycken kan behandlas samtidigt, för att exempelvis förbättra zoom och supervidvinkel. Det finns stöd för att spela in video i 4K @ 120fps och avkoda 8K-video @ 60fps.

Samsung massproducerar chippet och det kommer sitta i Galaxy S21 som presenteras i övermorgon, om tillverkaren inte mot förmodan har ändrat vilka regioner som får Exynos respektive Snapdragon.

Mest kommenterat

 1. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 2. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 3. Betalar du för mer Google-lagring?
 4. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12
 5. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny
 6. Motorola offentliggör Moto G Stylus 5G – budgetmobil med pekpenna

Mest läst

 1. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 2. Betalar du för mer Google-lagring?
 3. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 6. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om