Samsung presenterar Galaxy Tab 7.7 – världens första tablet med Super AMOLED Plus-skärm

Postat:
17:57 - 2011-09-01
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
27

Samsung har som väntat inte legat på latsidan eller stoppat produktionen på grund av den pågående rättstvisten med rivalen Apple. Under torsdagen tjuvstartar de precis som Toshiba IFA-mässan i Berlin, som officiellt slår upp portarna i morgon, och de gör det genom att presentera Galaxy Tab 7.7 – världens första tablet med en Super AMOLED Plus-skärm.

Den 7.7 tum stora skärmen har till skillnad från tidigare tablets i 7-tumsklassen fått en upplösning på 1280×800 pixlar, att jämföra med den mer traditionella upplösningen på 1024×600 pixlar. Att det handlar om Super AMOLED Plus innebär vidare att pixelmönstret är av RGB-typ istället för det aningen utskällda PenTile-mönstret vilket resulterar i en lägre reell upplösing.

Under skalet finner vi en dubbelkärnig processor på 2×1.4GHz, upp till 64GB lagringsutrymme (upp till 96GB totalt via microSD-sloten), 21Mbit/s HSxPA, Android 3.2/Honeycomb med Samsungs TouchWiz-gränssnitt samt ett batteri på 5100 mAh som enligt Samsung själva ger enheten upp till tio timmars batteritid vid oavbrutet videotittande.

Vikten är låga 335 gram och med en tjocklek på ynka 7.89 millimeter så är den blott några hårstrån tjockare än Toshibas AT200 som vi skrev om alldeles nyss. Lansering i Europa ”inom några månader”.
 

Via AndroidAndMe. Tipstack till alla er som skickade in detta!