Samsung Sverige presenterar S6 edge+; pris och butiksdatum

Postat:
18:53 - 2015-08-13
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
20

Kort efter den officiella presentationen av Samsung Galaxy S6 edge+ i New York skickade Samsung Sverige ut det svenska pressmeddelandet. Vi kan där läsa om telefonens specifikationer och funktioner, av vilket det mesta redan var känt sedan lanseringseventet i New York.

Utöver redan kända fakta finner vi i det svenska pressmeddelandet även sverigespecifik information rörande rekommenderad prisnivå samt lanseringsdatum.

Instegsmodellen med 32 GB lagringsutrymme har fått en rekommenderad prislapp på 7 990 kronor inklusive moms, och 64 GB-versionen blir en tusenlapp dyrare. Som alltid tenderar den rekommenderade prisnivån ligga en god bit över priserna vi ser på butikshyllorna efter någon eller ett par veckor, så en mer realistisk prislapp är sannolikt en dryg femhundralapp lägre.

Samsung Sverige meddelar vidare att Galaxy S6 edge+ planeras finnas ute i handeln fredagen den 4 september.

Pressmeddelandet i sin helhet:

Samsung lanserar Galaxy S6 edge+
Samsung Electronics Nordic AB – 2015-08-13 17:00 CEST

Galaxy-S6-edge+_front_Gold-Platinum

Stor prestanda i välvd design
Stockholm, 13 augusti, 2015 – I dag offentliggjorde Samsung lanseringen av Samsung Galaxy S6 edge+, en ny 5.7 tum stor smartphone, sprungen ur den innovativa designen och prestandan från flaggskeppet Galaxy S6 edge. Med sin konstruktion av glas och metall är Galaxy S6 edge+ ännu ett steg i utvecklingen av större smartphones, en produktkategori som Samsung initierade redan 2011 med Galaxy Note.

– Vi såg tidigt att större smartphones var någonting som fyllde ett behov hos användare, nämligen att inte behöva begränsas av skärmens storlek vid filmtittande eller multitasking. Galaxy S6 edge+ är ett direkt resultat av våra kunders allt mer mångsidiga mobilanvändande, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i norden.

Galaxy S6 edge+ har utrustats med Samsungs senaste innovativa processor och 4GB RAM-minne vilket ger den kraftfullaste processorkapaciteten på marknaden i dag och gör att även krävande aktiviteter som multitasking och mobilspel fungerar utan fördröjning. Det är inte bara insidan som gör att Galaxy S6 edge+ är en följsam mobilupplevelse, de mjuka linjerna i designen gör att telefonen ligger perfekt i handen och den stora skärmen pockar direkt på uppmärksamhet.

Nya välvda möjligheter
Samsung Galaxy S6 edge+ är utrustad med välvd 5.7 Quad HD Super AMOLED display vilket ger en kristallklar bildupplevelse. Nytt för Galaxy S6 edge+ är att applikationer kan läggas till direkt på den välvda delen av skärmen tillsammans med dina fem valda favoritkontakter. Med ett enkelt svep med fingret blir sidoskärmen på så sätt ett center för de viktigaste funktionerna på telefonen och gör navigering enklare och snabbare.

Filma, redigera och strömma live
Även kameran, som enkelt nås via ett dubbelklick på hemknappen, har anpassats för dagens sociala mobilanvändande. Med Steady Video stabiliseras bilden vid filmning med både den bakre och främre kameran. Filmen kan sedan smidigt anpassas och redigeras med nya funktionen Video Collage Mode. Händer det något viktigt? Galaxy S6 edge+ är även utrustad med Live Broadcast, vilket gör att du direkt från telefonen kan strömma det du ser till vänner eller allmänheten via YouTube Live.

Trådlös laddning och säkerhet
I takt med att smartphones upptar allt större del av vår skärmtid har mobil säkerhet blivit en fråga som inte går att förbise. Som följd levereras Galaxy S6 edge+ med Samsungs säkerhetsprogram KNOX direkt ur kartongen. Galaxy S6 edge+ är utrustad med snabbladdning och stöd för trådlös laddning. Filöverföringar och datadelning är smidigare än någonsin med Galaxy S6 edge+ tack vare SideSync, en funktion som gör det enkelt att parkoppla telefonen med andra enheter och operativsystem.

Samsung Pay
Samtidigt som Galaxy S6 edge+ offentliggörs lanseras även den mobila betalningslösningen Samsung Pay i Korea och i USA i september. Tjänsten är kompatibel med traditionella MST-kortläsare (Magnetic Secure Transmission) och NFC (Near Field Communication) vilket gör det enkelt att betala såväl matinköp som biobesök direkt från telefonen. Dina personliga uppgifter skyddas effektivt med Samsung KNOX, verifikation via fingeravtryck samt digital kryptering och gör att du kan lämna plånboken hemma.

Fakta
Samsung Galaxy S6 edge+ är utrustad med en 14 nm Octacore-processor (Quad 2.1 GHz + Quad 1.5 GHz) och 4GB RAM-minne samt 32/64GB internminne. Har en 5.7” Quad HD (2560×1440) 518ppi, Super AMOLED Dual edge-skärm. Operativsystem Android 5.1 Lollipop. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz) MIMO(2×2), Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location. Galaxy S6 edge+ kommer i färgerna Gold Platinum, Black Sapphire, White Pearl och Silver Titanium. Galaxy S6 edge+ landar i butik den 4 september till följande rekommenderade priser:

Galaxy S6 edge+ (32GB) – 7990 SEK

Galaxy S6 edge+ (64GB) – 8990 SEK

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.sewww.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com.