Signal får snart stöd för användarnamn så telefonnumret kan döljas

Postat:
10:39 - 2024-02-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

Meddelandetjänsten Signal är på väg att erbjuda användarnamn istället för att ha telefonnummer som enda identifiering. På så vis kan telefonnumret döljas för personerna användare kommunicerar med, så integriteten och säkerheten ökas.

Dessa användarnamn fungerar på ett annat vis än traditionella motsvarigheter. Användarnamnet är inte permanent och visas inte för andra. Det är istället helt enkelt ett sätt att initiera kontakt på Signal utan att dela telefonnumret.

En ny inställning gör samtidigt att andra personer inte kommer kunna inleda ett samtal eller ens se att du har Signal – trots att de har ditt telefonnummer – om de inte har tillgång till ditt unika användarnamn.

Signal kommer därtill som standard sluta visa användares telefonnummer för andra, såtillvida dessa personer inte redan har numret i kontaktlistan. Numret kommer med andra ord inte visas i gruppsamtal, under telefonsamtal eller i individuella samtal om personerna inte redan har tillgång till det.

Nyheterna är tillgängliga i senaste betaversionen av Signal och ska skickas ut till alla under de kommande veckorna.

If you don’t want people to be able to find you by searching for your phone number on Signal, you can now enable a new, optional privacy setting. This means that unless people have your exact unique username, they won’t be able to start a conversation, or even know that you have a Signal account – even if they have your phone number.