Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Skins – ett lätt och roligt sätt att ändra utseendet på din mobil? [Tillbehörstest]

Postat:
16:26 - 2013-04-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

En smartphone kan vara en förhållandevis stor investering och telefonen har naturligtvis en design som tagits fram minutiöst. Sannolikheten är även rätt stor att mobilen delvis köpts just på grund av att dess yttre design lockade. Så varför ändra utseendet på enheten med ett så kallat skin?

De allra flesta vill sannolikt ha kvar originaldesignen men en anledning kan vara att du efter en tid tröttnat på hur enheten ser ut och vill få den att kännas ny och roligare igen. Eller så kanske du vill göra telefonen unik, eller så har du aldrig var särskilt förtjust i designen utan valde den för dess hård- och mjukvara. Alla former av skydd och fodral ändrar en enhets utseende och i det sammanhanget kan ett skin vara förhållandevis diskret. 

decalgirl-skins-test-1

Vi ska nu testa den typ av skin som främst erbjuds av amerikanska företaget DecalGirl, men som även finns i Sverige i begränsat utbud. Dessa skins är tillverkade av tunn vinyl med skyddande yta och går enkelt att ta bort utan att några spår blir kvar på telefonen. Varje skin kostar 10 dollar och med den billigaste frakten till Sverige landar slutsumman på cirka 100kr. Frakten är dock mycket långsam – runt två veckor. Det finns ett enormt utbud av olika designer och mot en extra kostnad kan du ladda upp en helt egen layout. DecalGirl har stöd för de flesta populära modeller och vinylen finns med både matt och glansig yta.

decalgirl-skins-test-2

Skinnet levereras på ett ark och vinylytan ska försiktigt dras bort från arket och sedan appliceras på den rena och torra enheten. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och vara försiktig. Det är pilligt och rätt svårt att få det bra, då vinylen är tunn och dallrig. Framsidan blev ganska bra i vårt test med ett skin för Galaxy Note 2, medan vi delvis misslyckades med bakstycket. Området kring kameran blev inte helt täckt och likaså en liten del av övre vänstra hörnet.

decalgirl-test-skin-sverige-2decalgirl-test-skin-sverige-15

Det hela fungerar dock ungefär som det sägs: vinylen fastnar lätt och går även att dra bort utan problem. Om du väl tagit av skinnet kommer du dock förmodligen inte kunna sätta dit det igen, då det tappar en del av sin självhäftning och klibbighet. Om telefonen ser bra, eller rentav bättre ut med skinnet på är främst en smaksak, men om man misslyckas en smula med appliceringen kan det hela lätt se lite hafsigt ut. Oavsett ger i alla fall skinnet telefonen en ny look.

decalgirl-test-skin-sverige-7

decalgirl-test-skin-sverige-6decalgirl-test-skin-sverige-13

decalgirl-test

I fallet Galaxy Note 2 märkte vi att även den fysiska Hem-knappen och de två kapacitiva Androidknapparna kunde täckas med vinylen, utan att förlora alltför mycket finkänslighet. De vita inslagen stack nämligen ut och vi föredrog en helsvart front. Skin från DecalGirl kan vara roliga och värda hundringen, men potentiella kunder bör vara medvetna om att resultatet kan bli mer udda än elegant och att det gäller att vara noga med appliceringen, som kräver precision.

Mest kommenterat

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 3. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 4. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 5. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 6. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 3. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 6. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om