Skulle du kunna tänka dig att byta till en dumtelefon? [Undersökning]

Postat:
12:54 - 2023-05-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
41

Nu är det många år sedan smarta telefoner tog över, blev våra nya datorer och ersatte de klassiska mobiltelefonerna. Men även idag säljs fortfarande vad som kanske bäst kan kallas ”dumtelefoner”, ”feature phones” på engelska, vilka har samma format som de gamla mobilerna.

Nokia erbjuder exempelvis moderniserade varianter av klassiska modeller. Många av dessa telefoner kör ett system kallat KaiOS som baseras på nedlagda Firefox OS. Google investerade i KaiOS sommaren 2018, även om det var en förhållandevis liten summa på 22 miljoner dollar.

Utbudet av appar för KaiOS är mycket knapert men det finns exempelvis Facebook, WhatsApp, Google Maps och Google Duo. Vissa har valt att byta till en dumtelefon av en eller annan anledning, exempelvis för att de anser att de använder smartphones för mycket och vill få färre distraktioner.

Dagens fråga handlar om huruvida du skulle kunna tänka dig att byta till en dumtelefon? Skulle du klara dig utan en smartphone? Eller vore det helt otänkbart idag? Ordet är fritt!

Skulle du kunna tänka dig att byta till en dumtelefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...