Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Cyber-shot QX10 och QX100 – externa kameror för mobiler

Postat:
19:01 - 2013-09-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Utöver nya toppmodellen Sony Xperia Z1 har Sony även introducerat sina externa kameror för mobiler. De heter QX10 och QX100 och är kompletta kameror, förutom att de saknar gränssnitt och skärm. Kamerorna styrs istället genom smartphones, som de antingen kopplas till över NFC eller manuellt.
Kommunikationen sker sedan över Wi-Fi: telefonen blir sökaren och du kan se det kameran ser på mobilens skärm. Fotografierna sparas både till själva externa kamerorna och till telefonen. Eftersom telefonen sannolikt redan är Internetuppkopplad och har tillgång till en mängd olika fotoappar och sociala nätverk, öppnar det upp möjligheten att omedelbart dela med sig av sina alster.

sony-cyber-shot-qx100-promo

Modellen QX100 erbjuder Carl Zeiss-optik och 3,6x optisk zoom. Den har en Exmor R CMOS-sensor med 20,2MP, vilket är samma sensor som i Sony RX100M2. Kameran har fysisk kontroll för att manuellt justera zoom och fokus och bjuder på en mängd olika bildlägen, varav vissa är automatiska.

Den lite mindre påkostade kameran kallas QX10 och har en 18,2MP-sensor (Exmor R CMOS). QX10 har dock 10x optisk zoom och kommer säljas i både svart och vitt, samtidigt som den har färre fotolägen. Båda tillbehören har egna avtryckare, plats för minneskort och fäste för stativ.

De går att använda separat och kräver alltså inte en mobil. Användare kan dessutom styra kamerorna så länge de är inom räckhåll för Wi-Fi – de måste alltså inte vara fästa på mobilen. QX100 kostar 500 dollar medan QX10 går på 250 dollar. Tillbehören kommer börja säljas senare i september från Sonys hemsida och av utvalda återförsäljare. Vi återkommer med uppgifter om svenskt släpp.

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om