Sony uppdaterar Xperia Tablet Z till Android 4.2.2

Postat:
13:44 - 2013-08-05
Skribent:
| Johan B
Kommentarer:
31

Sony håller för tillfället på att uppdatera sina senaste enheter till Android 4.2.2, däribland Xperia ZR, ZL och Z. Nu är även en uppdatering släppt för Sonys senaste surfplatta, Xperia Tablet Z. För stunden finns uppdateringen endast tillgänglig för LTE-modellen av Tablet Z (SGP321).

Sony har förändrat en del i gränssnittet, bland annat har man flyttat de virtuella navigeringsikonerna för bakåt, hem och multitasking till mitten av skärmen istället för nere i vänsterkanten. Möjligtvis blir några användare besvikna på detta, då navigationen kan vara enklare i vänsterkanten när man håller i plattan med båda händerna.
Notifieringsfältet har också blivit flyttat från den nedre högre delen av skärmen till toppen och nu finns även möjligheten att slå på och av bland annat Wi-Fi och Bluetooth genom små genvägsikoner, i stil med Xperia Z.

Sonys ”små appar” och IR-fjärrkontrollen verkar ha tagits bort från att ha legat i mitten av skärmens nedre del. Än så länge har de inte dykt upp någonstans, enligt rapporter från användare. Det återstår att se var dessa har gömts, men det vore märkligt om Sony plockat bort dessa funktioner som är högst funktionella och ett varumärke för Xperia Tablet Z.

Dessa förändringar är i linje med Android 4.2, där även funktionen med widgetar på låsskärmen och multipla användarkonton också borde finnas som funktioner, men än så länge syns dessa inte till. Nedan följer några screenshots för uppdateringen. Har du en Tablet Z – och då framförallt LTE-modellen – fått någon uppdatering, antingen over-the-air eller via PC Compainon? Vi återkommer med mer information angående gränssnittet och uppdateringen till Wi-Fi-modellen av Xperia Tablet Z.

XTZ_New-UI_2

XTZ_New-UI_1