Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Sony Xperia ZR-ägare: Vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
20:35 - 2013-08-14
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Sony Xperia ZR kan sägas vara lillebror till Sonys populära flaggskepp Xperia Z, och har precis som storebror fått en IP-certifiering vilket åtminstone på pappret innebär att den är vatten- och dammtålig. Prislappen ligger i skrivande stund på cirka 4 300 kronor och uppåt och skärmen, på 4,55 tum, är nästan en halv tum mindre än skärmen i storebror Z och har istället för fullHD-upplösning ”bara” fått 720p-upplösning (720×1280 pixlar)
Under skalet finner vi en fyrkärnig Qualcomm-processor på 1,5 GHz, 2 GB RAM och grafikkretsen Adreno 320. Detta i kombination med den lägre skärmupplösningen skall på pappret ge ZR en god knuff, och då vi tog en närmare titt på telefonen förra månaden så konstaterade vi mycket riktigt att den upplevdes som rasande snabb i gränssnittet.

Vi noterade under testperioden att det snålt tilltagna interna lagringsminnet på 8 GB innebär en ganska påtaglig begränsning om man är en appfantast som tycker om att ha många appar installerade på telefonen. Vidare anser vi att priset, som i dagsläget är på någon hundralapp när i nivå med Xperia Z, är snäppet för högt.

Alla telefoner har sina styrkor och svagheter och Xperia ZR är naturligtvis inget undantag, men vilka är dessa styrkor och svagheter enligt er som äger telefonen? Vi lämnar över ordet till er som äger, har ägt eller har använt en Xperia ZR under en längre tid.

Vilka är era synpunkter på telefonen? Är ni över lag nöjda eller missnöjda? Vad skulle ni vilja förbättra? Har ni sprungit på några buggar eller problem? Räcker det begränsade lagringsutrymmet? Hur blev telefonen efter uppdateringen till Android 4.2?

Frågorna är många, och ni som äger telefonen sitter säkerligen inne med svaren. Kommentarerna är era, men var snälla och håll er till ämnet (Xperia ZR) och notera att detta ingalunda är en kommentarstråd för trollande eller allmänna diskussioner om vad ni tycker om Sony och/eller andra tillverkare.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
 3. Vilken Androidversion har din telefon?
 4. Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar
 5. Sista uppdateringen av Google Play Music gömmer appen
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Samsung TV Plus kommer till Norden
 4. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 5. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om