Sony Xperia ZR uppdateras till Android 4.2 [Hands-on]

Postat:
15:12 - 2013-07-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Den vattentäta lilla prestandamobilen Sony Xperia ZR som vi nyligen kikade närmare på har idag uppdaterats till Android 4.2. Utöver en nyare version av Jelly Bean bjuder uppdateringen även på en rad nyheter i Sonys egna gränssnitt. Uppdateringen verkar inte gå att ladda hem direkt från mobilen i nuläget utan behöver installeras med tillverkarens datormjukvara PC Companion som går att ladda hem här.

sony-xperia-zr-android-4.2-uppdatering-2sony-xperia-zr-android-4.2-uppdatering-1

All information på telefonen bevarades när vi nyss uppdaterade enheten. Efter att uppdateringen installerats uppgraderas apparna och därefter kommer du välkomnas av Android 4.2. Det märks direkt att ZR fått nytt firmware då telefonen erbjuder en markant tjusigare låsskärm med stöd för widgetar (en nyhet i Android 4.2).

Snabbinställningarna högst upp har blivit konfigurerbara och både statusfältet och fältet för de virtuella Androidknapparna är numera genomskinliga. Det är en detalj vi uppskattar och som ger ökad rymd och luftighet. Vi finner vidare nyheter som Dagdrömmar (en slags skärmsläckare) och en rad andra inslag. Uppdateringen kan diskuteras i forumet och självklart även i kommentarsfältet nedan.

sony-xperia-zr-android-4.2-uppdatering-4sony-xperia-zr-android-4.2-uppdatering-3