Stämningskarusell: Apple stämmer HTC, Elan stämmer Apple [Off-topic]

Postat:
19:12 - 2010-04-08
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
33

Vi kunde för drygt fem veckor sedan läsa om hur Apple lämnade in en stämningsansökan mot HTC, då de menar att HTC i sitt Sense-gränssnitt bryter mot flertalet av de patent som Apple har tilldelats av det amerikanska patentverket, varav ett av patenten är de så omtalade tvåfingersgesterna som bygger på multitouch.

Aningen ironiskt så råkar nu Apple ut för samma sak, då taiwanesiska (notera att även HTC är taiwanesiskt) Elan Microelectronics stämmer Apple för patentintrång. Elan har patent på bland annat något som kallas ”rörelsekänsliga inmatningsenheter med förmågan att känna närvaro av två eller flera fingrar samtidigt”, vilket mycket väl kan innefatta Apples tvåfingersgester på iPhone, iPod Touch och nu senast iPad.

Elan har tidigare stämt touchscreentillverkaren Synaptics för samma intrång, i amerikansk domstol. Den kraftmätningen ledde till att parterna enades utanför domstol. Man kan spekulera i att om Synaptics hade varit bombsäkra på att vinna målet så hade de sannolikt valt att låta domstolen avgöra istället, varför förlikningen utanför domstolen kan antyda att Elan har rejält på fötterna och därmed goda möjligheter att vinna även mot en gigant som Apple.
 

Via M3/IDG. Tipstack till Androidfantast.