Tar Instagram upp kampen med Vine?

Postat:
20:10 - 2013-06-18
Skribent:
| Johan B
Kommentarer:
18

Det har på senare tid blivit alltmer populärt att dela korta filmer på sociala medier – främst genom appen Vine, som nått stora framgångar på Apples iOS. Nu ryktas det om att Instagram ska komma med videostöd – och således ge sig in i kampen om den nya sociala flugan.

Android-applikationen från Vine har blivit nerladdad över 1 miljon gånger, men har inte fått ett lika positivt gensvar från användarna – med ett snittbetyg på endast 2,8 i Google Play Store.

Nu ryktas det om att Facebook, med Instagram följer efter den senaste tidens trend. Ryktena säger att det ska komma videosupport till den omåttligt populära foto-appen, och nu när bland annat Skype uppdateras med stöd för videomeddelanden så vill nog inte Facebook vara sena att följa efter.

Med det låga snittbetyget för Vine och begränsningen på sex sekunders filmning kan Instagram möjligtvis fylla ett hål i missnöjet. Sammankopplingen med Facebook och den digra användarskaran kan också göra att fler kan välja Instagram istället för Vine.

Allt detta är självfallet rykten och spekulationer, men videofunktionen ska ha testats av Facebook enligt rapporter. Den 20:e juni ska Facebook och Mark Zuckerberg släppa ”en storartad idé”, så det återstår att se om detta kan bli verklighet.

Är videodelning det nya inom sociala media och är en sådan funktion välkommen av er användare? Kommentera gärna nedan!