TCL Nxtpaper är en Androidplatta utan bakbelysning, vill efterlikna e-papper

Postat:
17:21 - 2021-01-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

TCL har introducerat en ovanlig tablet vilken är tänkt att fungera som en slags hybrid mellan surfplatta och läsplatta. Enheten har en 8,88-tums färgskärm med 1440 x 1080 pixlar.

Inget ovanligt än så länge – men panelen saknar bakbelysning. Tanken är att det ska vara behagligare för ögonen att läsa på skärmen och att plattan ska ge en upplevelse som liknar e-papper. Istället för bakbelysning har skärmen en reflekterande design som lyser upp skärmens innehåll genom naturligt ljus från omgivningen.

Eftersom skärmen inte har någon egen belysning flimrar inte skärmen och den har inget blåljus. Enligt TCL gör tekniken panelen 65 procent mer energieffektiv än traditionella alternativ, samtidigt som kontrasten är högre än för e-papper.

Övrig hårdvara inkluderar MediaTek Helio MT8768, 4GB RAM, 64GB lagring, Wi-Fi, minneskortsplats, USB-C, hörlursutgång, Bluetooth 5.0, en FM-radio och ett 5500mAh-batteri. Enheten har två kameror: 8MP på bakstycket och 5MP framtill. Kartongen inkluderar ett tillbehör för läslampa.

TCL Nxtpaper släpps i Europa i april för 349 euro med Android 10 som OS.