Tips: Använd Androids appgenvägar på hemskärmen

Postat:
10:34 - 2022-05-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Android fick stöd för appgenvägar i och med Android 7.1 Nougat hösten 2016. Utvecklare kan skapa genvägar som visas vid långtryck på ikoner på hemskärmen.

Genvägarna tar användaren direkt till en viss avdelning inom appen, eller utför ett kommando. Fördelen är att det kan vara enklare att långtrycka på ikonen och välja ett menyalternativ där, än att öppna appen som vanligt och gå vidare därifrån.

Om det är något du gör ofta, som exempelvis att skapa en ny lista i Google Keep eller öppna ”mina appar” i Play Store, kan genvägen med fördel läggas som en separat ikon på hemskärmen. En genväg kan placeras på hemskärmen genom att långtrycka på den i menyn och helt enkelt dra den till valfri plats.

Att långtrycka på ikoner är även ett smidigt sätt att direkt hoppa till appens sida bland inställningarna, där det går att styra aviseringar, behörigheter, cache och data, batterialternativ, med mera. Exakt hur det hela fungerar kan variera beroende på Androidversion och tillverkare, men appgenvägar är en standardfunktion i operativsystemet.

Senaste artiklarna om TIPS

→ Se fler artiklar om ämnet