Tips: Använd Clipboard i Gboard för att spara flera urklipp samtidigt

Postat:
14:23 - 2024-03-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

Googles tangentbord Gboard, vilket är standard i Pixel-serien och i flera andra telefoner, har en inbyggd urklippsfunktion som gör att flera urklipp kan sparas samtidigt. Utöver att föreslå senaste urklippet bland ordförslagen så det enkelt kan infogas erbjuder Gboard även en urklippshanterare.

När finessen aktiveras sparas allt du kopierar till Gboard där texterna ligger kvar i en timme. Du kan med andra ord kopiera en sak du vill klistra in och direkt efter något annat, exempelvis en länk, och därefter klistra in båda. Om du vill att ett visst urklipp alltid ska ligga i Gboard så texten snabbare kan klistras in kan den texten fästas.

De som vill kan även göra så att de senaste skärmbilderna hamnar i urklippshanteraren. Funktionen nås genom att trycka på symbolen med fyra fyrkanter längst till vänster ovanför tangentbordet och därefter välja ”urklipp”. Urklippshanteraren kan nås snabbare genom att ta tag i ikonen och dra den till raden högst upp – då visas ikonen alltid ovanför själva tangentbordet.