Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Tips: Ouya kan användas som mediaspelare med XBMC

Postat:
17:04 - 2013-09-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
När vi i början av juli recenserade den Androidbaserade spelkonsolen Ouya blev vi inte särskilt imponerade av enheten som just spelmaskin. Men kanske är spel inte Ouyas främsta styrka utan istället att agera mediacenter? Ouya har officiellt stöd från XBMC – en mycket populär lösning för att spela upp och hantera video och övrig media. XBMC har öppen källkod och utvecklades ursprungligen för Xbox men finns numera för en rad olika plattformar.
Appen kan installeras direkt från Ouyas butik utan krångel – när vi laddade hem XBMC hade den rentav en framträdande plats i Ouyas app- och spelaffär. Ouya har genom XBMC lyckats spela upp det mesta vi matat den med, inklusive MKV-klipp i 1080p med hög bithastighet (25-30Mbit/s) och DTS-ljud. Externa hårddiskar (vi testade upp till 1TB) och USB-minnen har gått att ansluta utan problem.

xbmc-ouya

I regel har det även fungerat fint att strömma video över Wi-Fi från en mapp utdelad på dator som kör Windows 8, även om det ibland förekommit en del buffring. Fördröjningarna kan dock delvis haft att göra med undermåligt Wi-Fi-nätverk och att routern befunnit sig på en annan våning än Ouya.

ouya-box-06

Det finns sannolikt bättre, dedikerade mediacenterlösningar än Ouya men för de som redan har enheten, eller funderar på att köpa den som spelkonsol, kan det vara bra att veta att den faktiskt kan agera mediaspelare också. Mer information om XBMC för Ouya finns på XBMC.org.

Fotnot: XBMC har sedan mitten av augusti stöd för hårdvaruaccelererad videouppspelning för de flesta populära Androidplattformar. Appen går att ladda hem från http://mirrors.xbmc.org/nightlies/android/. Relaterade appar värda att kolla in: XBMC Remote och Blue Board.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om