Tips: Pushbullet ger synkronisering mellan dator och mobila enheter

Postat:
22:04 - 2014-08-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Nu är hög tid att vi tar upp Pushbullet här på Swedroid – ett verktyg för att ansluta dina enheter med varandra och dela information mellan dem. En grundfunktion är att få upp dina mobilaviseringar på din dator, vilket bland annat inkluderar telefonsamtal, SMS, och WhatsApp-meddelanden.

Det kan vara en fördel om du råkar ha mobilen i ljudlöst läge eller om den är i ett annat rum. De som använder tredjepartsprogram för SMS, som ChompSMS, EvolveSMS eller Sliding Messaging kan även svara på SMS från datorn.

Pushbullet gör det enkelt att skicka filer från dator till mobil enhet, som exempelvis bilder. Om du hittar en intressant länk på datorn som du vill öppna på din mobil kan Pushbullet också med fördel användas. Länken visas då som en avisering i nedfällbara menyn. Ett annat användningsområde är att skicka adresser från dator till mobil, vilka då öppnas direkt i Google Maps.

Utvecklaren med samma namn som mjukvaran lägger kontinuerligt till nya finesser – nu senast kopiera & klistra mellan dator och mobil enhet. Om du till exempel hittar en länk på datorn du vill dela med någon via mobilen kan du kopiera den och sedan klistra in den på telefonen.

Pushbullet går att ladda hem gratis från Play Store. Tips på liknande lösningar välkomnas i kommentarsfältet!