Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Tips: Så här skapas batteri-undantag för appar så de inte stängs ned i bakgrunden

Postat:
11:14 - 2020-06-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
För de flesta appar gör det inget om de stängs ned i bakgrunden en viss tid efter att vi släckt skärmen. I regel är det fördelaktigt att låta Android sköta hanteringen av appar och bakgrundsaktiviteter, vilket i bästa fall förlänger batteritiden.
Men om en applikation stängs ned i förtid, som exempelvis en tränings- eller kartapp som körs i bakgrunden, kan det skapa problem. Vissa tillverkares gränssnitt har dessutom en mer aggressiv minneshantering och kan stänga ned appar hej vilt.

Då kan det vara idé att lägga till undantag, så att utvalda appar inte påverkas av Androids batteri-optimering. Var den inställningen ligger kan variera beroende på gränssnitt.

I ”vanilj-Android” och på Pixel-telefoner nås alternativet genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Avancerat (längst ned) > Särskild åtkomst för app > Batterioptimering. Det går även att söka efter ”batterioptimering” bland inställningarna.

I listan visas först alla appar och processer som inte optimeras. Välj ”alla appar” från rutan högst upp och tryck därefter på appen du vill ge undantag och välj ”optimera inte”. I OxygenOS på OnePlus-telefoner är det lite smidigare.

Där kan batterioptimeringen styras genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Visa alla appar och trycka på en app i listan. Under ”Avancerat” längst ned i rutan som visas finns ”Batterioptimering”. Ett tryck där leder direkt till batteri-inställningarna för den appen, till skillnad mot på Pixel-telefoner.

Mest kommenterat

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design [Off topic]
 3. Honors senaste telefon har 7-tumsskärm
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Fler kan nu överföra bibliotek från Play Music till YouTube Music
 6. Kommer LG släppa mobil med rullbar skärm nästa år?

Mest läst

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 4. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 5. Spotify lanserar Duo – abonnemang för sambos
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey