Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Tips: Så här skapas batteri-undantag för appar så de inte stängs ned i bakgrunden

Postat:
11:14 - 2020-06-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
För de flesta appar gör det inget om de stängs ned i bakgrunden en viss tid efter att vi släckt skärmen. I regel är det fördelaktigt att låta Android sköta hanteringen av appar och bakgrundsaktiviteter, vilket i bästa fall förlänger batteritiden.
Men om en applikation stängs ned i förtid, som exempelvis en tränings- eller kartapp som körs i bakgrunden, kan det skapa problem. Vissa tillverkares gränssnitt har dessutom en mer aggressiv minneshantering och kan stänga ned appar hej vilt.

Då kan det vara idé att lägga till undantag, så att utvalda appar inte påverkas av Androids batteri-optimering. Var den inställningen ligger kan variera beroende på gränssnitt.

I ”vanilj-Android” och på Pixel-telefoner nås alternativet genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Avancerat (längst ned) > Särskild åtkomst för app > Batterioptimering. Det går även att söka efter ”batterioptimering” bland inställningarna.

I listan visas först alla appar och processer som inte optimeras. Välj ”alla appar” från rutan högst upp och tryck därefter på appen du vill ge undantag och välj ”optimera inte”. I OxygenOS på OnePlus-telefoner är det lite smidigare.

Där kan batterioptimeringen styras genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Visa alla appar och trycka på en app i listan. Under ”Avancerat” längst ned i rutan som visas finns ”Batterioptimering”. Ett tryck där leder direkt till batteri-inställningarna för den appen, till skillnad mot på Pixel-telefoner.

Mest kommenterat

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. Realme lanserar GT med Snapdragon 888 och 12GB RAM
 3. Fler tecken på Wear OS-klocka från Samsung
 4. Snapdragon Sound vill erbjuda bättre ljud för hörlurar
 5. Xiaomi introducerar Redmi Note 10 Pro
 6. Pixel-telefoner kommer alltid visa svart bakgrund under uppstarten

Mest läst

 1. Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?
 2. Nubia Red Magic 6 har 165Hz uppdateringsfrekvens och 18GB RAM
 3. Swedroids fyndtipsfredag (v9)
 4. Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem
 5. Nord 2 påstås bli första OnePlus-telefonen med MediaTek-chipp
 6. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du smartklocka eller aktivitetsarmband?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om