Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Tips: Så här skapas batteri-undantag för appar så de inte stängs ned i bakgrunden

Postat:
11:14 - 2020-06-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
För de flesta appar gör det inget om de stängs ned i bakgrunden en viss tid efter att vi släckt skärmen. I regel är det fördelaktigt att låta Android sköta hanteringen av appar och bakgrundsaktiviteter, vilket i bästa fall förlänger batteritiden.
Men om en applikation stängs ned i förtid, som exempelvis en tränings- eller kartapp som körs i bakgrunden, kan det skapa problem. Vissa tillverkares gränssnitt har dessutom en mer aggressiv minneshantering och kan stänga ned appar hej vilt.

Då kan det vara idé att lägga till undantag, så att utvalda appar inte påverkas av Androids batteri-optimering. Var den inställningen ligger kan variera beroende på gränssnitt.

I ”vanilj-Android” och på Pixel-telefoner nås alternativet genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Avancerat (längst ned) > Särskild åtkomst för app > Batterioptimering. Det går även att söka efter ”batterioptimering” bland inställningarna.

I listan visas först alla appar och processer som inte optimeras. Välj ”alla appar” från rutan högst upp och tryck därefter på appen du vill ge undantag och välj ”optimera inte”. I OxygenOS på OnePlus-telefoner är det lite smidigare.

Där kan batterioptimeringen styras genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Visa alla appar och trycka på en app i listan. Under ”Avancerat” längst ned i rutan som visas finns ”Batterioptimering”. Ett tryck där leder direkt till batteri-inställningarna för den appen, till skillnad mot på Pixel-telefoner.

Mest kommenterat

 1. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Samsung kommer fortsätta med ”Fan Editions” av flaggskepp
 4. Haptisk feedback i mobiler – använder du vibrationsmotorn?
 5. WhatsApp kan få funktion för att skicka bilder som försvinner automatiskt
 6. TicWatch Pro 3 är först ut med Snapdragon Wear 4100

Mest läst

 1. Bilder på fjärrkontrollen för Chromecast med Android TV hittar ut på nätet
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 4. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 5. Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens
 6. Apple A14 Bionic är första mobilchippet med 5nm

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du vibrationer/haptisk feedback i mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om