Topplistan: Androids bästa väderappar

Postat:
18:15 - 2013-06-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Efter en kollektiv ansträngning som resulterade i en topplista med de 10 bästa anteckningsapparna för Android gav vis oss i söndags istället på väderapplikationer. Vilken app ger den bästa kombinationen av pålitlig prognos (genom att använda bra källa) och övertygande presentation?

Det kom in en hel drös med svar som vi på redaktionen nu gått igenom ordentligt. Den app överlägset flest tyckte var bäst är SMHI Väder, det vill säga Sveriges meteorologiska och hydrologiska instituts egna Androidapplikation. Norska Yr.no ansågs även vara en gedigen väderapp av många och den kom på en klar andraplats.

Vi finner Klart.se på tredjeplatsen och därefter började det bli rätt tätt bland rösterna och feedbacken. Vissa använde även Google Now (del av Android 4.1 och senare) för att kolla väderprognoser, men den är inte med i listan då det inte är någon egentlig väderapp. Avslutningsvis passar vi på att tipsa om Climendo som jämför och sammanställer väderprognoser från flera olika källor. Hela topplistan är infogad nedan med skärmdumpar och Play Store-länkar.

SMHI

wpid82170-smhi-vader.JPG

 Yr.no

wpid82168-yr.no-vader.JPG

Snowstorm weather widget

wpid82174-snowstorm-vader.JPG

Klart.se

wpid82172-klartsei-vader.JPG

AIX Weather Widget

wpid82176-aix-weather-widget-vader.JPG

Eye in Sky

wpid82178-eye-in-the-sky-vader.JPG

Meteogram widget

wpid82180-mteogram-vader.JPG

WeatherPro

wpid82182-weatherpro-vader.JPG