Tycker du Google haft en bra strategi för Pixel-serien? [Undersökning]

Postat:
14:49 - 2020-07-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
52

Google har varit med och tagit fram kommersiella Androidtelefoner i drygt tio år, ända sedan Nexus One i början av 2010. De samarbetade med tillverkare som HTC, Samsung, LG, Motorola och Huawei och släppte ofta prisvärda telefoner som körde Googles mjukvara.

Hösten 2016 kom ett skifte, då Google började släppa smartphones i eget namn. Google gav sig helt enkelt in på hårdvarumarknaden för telefoner på egen hand, även om de första Pixlarna var tillverkade av HTC.

Pixel 3 XL

Sökjätten har släppt totalt tio telefoner i Pixel-serien – minst tre nya är på gång i år. Även om enheterna har prisats, framförallt för kamerorna och mjukvaran, har de samtidigt fått kritik. Pixlarna har exempelvis aldrig haft en modern design och Google har snålat med batterikapacitet, lagring och arbetsminne, jämfört med konkurrensen.

För oss i Norden har enheterna i Pixel-serien varit svåra att få tag på, då de till skillnad mot Nexus-serien aldrig sålts officiellt här. Ambitionen för Google måste ändå vara att på sikt kunna konkurrera med jättar som Samsung och Apple, något som blir svårt med begränsade lanseringar.

Nu undrar vi vad du tycker om Googles strategi för Pixel-serien hittills? Om vi bortser från den begränsade tillgängligheten, verkar strategin vettig eller är Google ute och cyklar när det gäller mobilhårdvara? Har de gjort felsatsningar, behövs en ny approach, eller kommer Pixel-serien bli en succé på sikt? Ordet är fritt!

Tycker du Google haft en bra strategi för Pixel-serien?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...