Utvecklare får möjligheten att köra SmartWatch 2-appar i energispararläge

Postat:
15:58 - 2014-05-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Tidigare i vår la Google fram planen för något som kallas Android Wear – Android för smartklockor. Sökjätten har samarbetspartners som LG, Samsung och Motorola, men Sony meddelade att de kommer fortsätta satsa på sin egen lösning.

Sony har gett senaste smartklockan SmartWatch 2 en rad nya funktioner på sistone och vill försäkra sig om att egna plattformen är vettigt alternativ till Android Wear. Senaste förbättringen har delvis med utvecklare att göra, men ser ut att ge en viktig fördel även för användare.

Tillverkaren har uppdaterat sitt SDK för SmartWatch 2 och låter nu utvecklare aktivera ett energispararläge för sina appar, samt skapa widgetar. Utvecklare kommer kunna konstruera widgetar för sina appar, som sedan kan placeras på enhetens urtavla.

sony-smartwatch-2-uppdatering

Detta ser ut att råda bot på vår största invändning mot klockan i vårt test: att det inte går att se viktig information utan att först genomföra en rad knapptryckningar. Under en löptur går det exempelvis inte att se aktuella uppgifter om rundan utan att först aktivera gränssnittet och sedan starta själva träningsappen – en bökig procedur.

Energispararläget och widgetarna gör så att utvecklare kan visa liveinformation i enhetens standbyläge, så uppgifterna alltid syns på urtavlan. Således bör det gå att bara snegla ner på klockan för att se grundläggande uppgifter under just en löprunda. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan utvecklare drar fördel av Sonys nya SDK.