Vad hoppas du på inför nästa stora Androidversion? [Undersökning]

Postat:
18:45 - 2014-06-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
132

På onsdag börjar konferensen Google I/O i San Francisco. Google brukar i regel presentera stora nya Androidversioner på hösten, framåt oktober, i samband med lanseringen av en ny Nexus-mobil. Enligt flera olika källor sägs det dock inte komma några fler Nexus-telefoner och kanske kommer sökjätten ändra sitt schema.

Våren har bjudit på läckta skärmdumpar från Google-appar med ny design, samtidigt som det förekommit en rad saftiga rykten om plattformens framtid. Att vi får se Android 5.0 nu i veckan är kanske inte sannolikt, men oavsett lär företaget presentera någon typ av nyheter för plattformen.

gmail-rykte-ny-design-1gmail-rykte-ny-design-2

Så här inför Google I/O vill vi passa på att fråga vad ni hoppas på inför nästa stora Androidversion? Vad ligger högst upp på önskelistan? Är det något ni saknar och vad tycker ni Google bör fixa?

När vi bollat runt synpunkter här på Swedroid-redaktionen har vi kommit fram till flera önskemål. Vissa vill ha stöd för teman i stil med CyanogenMod 11, eller åtminstone möjligheten att välja mellan en ljus och en mörk färgsättning.

Vi efterlyser även en ännu modernare och mer polerad design. Ett annat gemensamt önskemål är en förbättrad kamera-app, vilken trots finslipningar fortfarande inte kan mäta sig med många tillverkares motsvarigheter vare sig gällande layout eller funktioner. Ännu fler anpassningsmöjligheter vore välkommet – inte minst gällande aviseringsmenyn och dess snabbinställningar. Ju fler knapptryck som kan elimineras, desto bättre.

Vi vill gärna kunna välja vad som ska återställas och synkroniseras när en ny Androidenhet startas för första gången. Istället för att bara välja att återställa från en halvt slumpmässig tidigare enhet vill vi kunna välja exakt vilken enhet apparna ska återställas från.

google-backup-android

Vi vill se en kryssrutslista med alla appar från den enheten, så det går att välja manuellt vilka appar som ska återställas – antingen alla eller enskilda. Ett annat önskemål är att molnlagringen för appar ska bli bättre, så applikationer återställs i det skick de var på den tidigare enheten – inklusive inställningar och data.

Android är i ständig utveckling och med sin globala marknadsandel på 80 % är det mycket som står på spel för Google. Vi ser fram emot de stora nyheterna för plattformen som lär komma förr eller senare i år.