Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vad innebär Google-varianten av Samsung Galaxy S4 för Android?

Postat:
10:17 - 2013-05-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

En av de största överraskningarna under utvecklarkonferensen I/O igår var Google-varianten av Samsung Galaxy S4, trots ryktet om enheten tidigare under dagen. Den har samma hårdvara som Samsungs senaste toppmodell men den kör en helt oförändrad variant av Android istället för tillverkarens egna gränssnitt TouchWiz.

Hittills har bara Nexus-enheterna fått uppdateringar direkt från Google – det vill säga de modeller som sökjätten tagit fram under cirka ett års tid tillsammans med företag som HTC, Samsung och LG. Google-varianten av Galaxy S4 är med andra ord en Nexus i nästan alla avseenden förutom till namnet och produktionen – för konsumenten är det ingen skillnad. 

Systemuppdateringarna kommer lika snabbt som till en Nexus och levereras direkt av Google. Sökjätten tog rätt och slätt en av årets hittills allra största och mest populära telefoner och gav den sin vision av Android. Hur gick detta egentligen till? I nuläget är det ont om uppgifter och det är inte känt ifall Samsung eller Google initierade idén.

58

Mer intressant är kanske vad detta innebär för Android och Nexus-serien? Kommer vi få se fler attraktiva toppmodeller i två olika versioner framöver: en med tillverkaranpassat gränssnitt och en med original-Android och uppdateringar från Google? Hur många olika modeller kan Google i så fall underhålla samtidigt?

Tidigare har enda sättet att få snabba uppdateringar av Android direkt från Google varit att köpa en telefon i Nexus-serien. Kommer det här efterhand göra Nexus-serien mindre attraktiv? Kommer Androidentusiaster gå och hoppas på, och kanske rentav förvänta sig, att nya flaggskepp får en ”Google Edition”?

Nya varianten av Galaxy S4 säljs i alla fall inledningsvis bara från Play Store i USA, men vi kommer med spänning följa utvecklingen. Vad tror ni det här innebär för plattformen – är det en engångsföreteelse eller kommer original-Android få större utrymme i framtiden?

Mest kommenterat

 1. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 2. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 3. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 4. Samsung Galaxy Note 10 kommer aldrig stödja Gear VR
 5. Huawei Kirin 990 påstås kunna spela in 4K @ 60fps
 6. Runkeeper överger Wear OS

Mest läst

 1. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 2. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 3. Nu kan alla ladda hem mer resurssnåla Google Go
 4. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 5. Misfit presenterar smartklockan Vapor X
 6. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey