Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vad tycker du om Windows 10? [Off topic]

Postat:
16:32 - 2015-07-30
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Igår började Microsoft skicka ut Windows 10 till befintliga kunder – en av de största uppdateringarna av operativsystemet någonsin som utvecklaren kallar ”den sista versionen av Windows”.
Windows 10 är med andra ord en långsiktig satsning som kommer ligga i fokus och förbättras under åratal. Utöver stationära och bärbara datorer körs Windows 10 på surfplattor, smartphones och framöver rentav även på Xbox One.

Microsoft har åtgärdat många av de kritiserade inslagen i Windows 8 och 8.1 som den separata startskärmen, helskärmsappar, kantgester och avsaknaden av startmeny. En av de största nyheterna i Windows 10 är just startmenys återkomst. Nya menyn är en kombination av klassiska startmenyn och den separata startskärmen i Windows 8.

startmeny-windows-10

En särskild aktivitetsvy visar en översikt över alla öppna program och det går att skapa nya virtuella skrivbord. Andra nyheter är ett åtgärdscenter (en slags aviseringsmeny), en ny webbläsare (Edge), Continuum, strömning av Xbox One-spel, en ny låsskärm (Hello), samt en ny uppsättning inbyggda program. Samtidigt har gränssnittet fått en mer modern design överlag. Microsoft Cortana har även integrerats i systemet men röstassistenten fungerar tyvärr inte i Sverige.

De som är berättigade till uppdateringen men inte fått den än kan ladda hem Windows 10 manuellt med hjälp av Microsofts särskilda verktyg.

Vad tycker ni som redan installerat Windows 10 om operativsystemet? Lever det upp till förväntningarna? Verkar det vara skarpaste versionen av plattformen hittills eller var det bättre förr? Hur står sig Microsofts OS gentemot konkurrerande system? Diskussion kring Windows 10 välkomnas!

Uppdatering: Tips: Kör Diskrensning (Win+R / Cleanmgr) efter installation för att radera gamla systemfiler. Tar bland annat bort Windows.old-mappen.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 5. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 6. LG:s nya gränssnitt Velvet UI kommer släppas för äldre telefoner

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey