Var är Android 14-uppdateringen för Pixel?

Postat:
14:09 - 2023-09-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
19
Pixel Launcher / Android 14

Google släppte Android 13 för Pixel-serien i mitten av augusti förra året. Vi är nu framme vid slutet av september och Google har fortfarande inte släppt skarpa Android 14. Första versionen av Android 14 för utvecklare kom redan i början av februari medan första betaversionen gavs ut i april.

Googles ursprungliga plan var att släppa Android 14 vid ungefär samma tid på året som Android 13. Men det har kommit fler betaversioner än väntat och uppdateringen har dröjt – utan att Google så vitt vi vet har givit någon förklaring.

Tionde augusti berättade Androids ingenjörschef Dave Burke att beta 5 är sista planerade betaversionen innan skarpa systemet och att Android 14 skulle släppas inom några veckor. Det var för snart sju veckor sedan.

Oneplus har sagt att OxygenOS 14 och Android 14 ska lanseras globalt med start idag. Huruvida det stämmer får vi snart reda på. Enligt rykten kan Googles släpp av källkoden till AOSP dröja till 4 oktober – samma dag som lanseringen av Pixel 8.

Ett försenat Androidsläpp är förstås en petitess och det är bättre att Google skickar ut ett stabilt system än ett ofärdigt, men det hade samtidigt varit trevligt med officiella uppgifter om när släppet egentligen kommer se.