Våra favoriturtavlor för Android Wear

Postat:
19:35 - 2015-01-26
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
36

En av fördelarna med smartklockor, utöver aviseringar och annan matnyttig information på handleden, är att urtavlan enkelt kan bytas ut. På så vis kan användare förändra klockornas utseende på ett ganska markant vis och dessutom variera informationen som visas efter behov och smak.

Android Wear fick ett officiellt API för urtavlor i och med version 5.0.1 av plattformen som släpptes i slutet av förra året. Det finns redan ett överflöd av urtavlor i Google Play. Vi har samlat några av våra favoriter nedan. Urtavlorna som kostar pengar kan snabbt testas och om du inte gillar dem kan du få pengarna tillbaka. Tips på andra urtavlor välkomnas i kommentarsfältet!

Classius

classius

Classius är en urtavla från DJSkarpia som även bland annat släppt ikonpaketen Balx, Stock UI, KooGoo och Quadro. Användare kan välja mellan mörk och vit bakgrund, konfigurera färgerna för tim- och minutvisarna och ange huruvida batterinivå och datum ska visas. Classius kostar 7,50kr i Google Play.

classius-3

Pujie Black

pujie-black

Detta är i vår mening en av de tjusigare och bättre urtavlorna för Android Wear. Användare kan välja mellan sju stycken förinställda layouter men har samtidigt stora valmöjligheter när det gäller att anpassa designen.

Pujie erbjuder tjusiga urtavlor för både aktiva läget och standbyläget och kostar 9kr.

pujie-black-2

Stealth

stealth

För de som är ute efter en ren och avskalad urtavla kan Stealth passa bra. Designen är mörk och enkel även i aktiva läget. Betoningen på svarta och mörka nyanser lämpar sig särskilt bra på smartklockor med någon typ av OLED-skärm, som LG G Watch R. Stealth kostar 8kr.

Renex

renex

Renex (8kr) är en annan urtavla som kommer till sin rätt på OLED-skärmar, med dess blandning av klarröda, blåa och svarta färger. Här föredrar vi det aktiva läget framför standbyläget, som inte är fullt lika snyggt.

Slate

slate

Här har vi en minimalistisk, analog urtavla som visar tiden mot en mörkgrå bakgrund. I standbyläget syns bara en vit tim- och minutvisare – resten av urtavlan är kolsvart.

70s Watchface

70s-watchface

De som är ute efter en retrolook kan med fördel testa 70s Watchface, som är gratis. När urtavlan är aktiv visas 70-talsfärger medan standbyläget är mer nedtonat med svart bakgrund och vita tim- och minutvisare.

Retro LCD

retro-lcd

Den här urtavlan försöker efterlikna ett digitalt armbandsur från 90-talet. I aktiva läget ger urtavlan från sig sköna nördvibbar och i standbyläget visas bara en digital klocka (tiden i siffror) i mitten av skärmen. Urtavlan är gratis och passar både runda och fyrkantiga skärmar.

UsTwo Watch Faces

Utvecklaren bakom spelen Monument Valley och Whale Trail har släppt den här gratissamlingen med urtavlor för Android Wear. De har alla en förhållandevis egensinnig design – en av urtavlorna visar exempelvis en digital klocka medan sekunderna representeras av fallande dominobrickor.

Knight Rider

knightrider

Den här urtavlan får vara med på ett hörn på grund av dess kitschiga retrolook. Urtavlan försöker likna Michael Knights smartklocka från 80-talsserien Knight Rider. Passar bäst för fyrkantiga smartklockor.