Video ger en närmare titt på Googles videosamtal i 3D

Project Starline

Postat:
10:53 - 2023-05-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

För två år sedan introducerade Google en helt ny teknik för videosamtal som gör att det ser ut som motparten sitter mitt emot i naturlig storlek i samma rum. I början krävde Googles lösning ett stort bås fullt av sensorer men under årets I/O tillkännagavs en betydligt smidigare variant avsedd för kontor.

Marques Brownlee har fått tillfälle att kika närmare på det nya ”magiska fönstret” som visar vad som finns på en annan plats. Effekten gör sig inte särskilt bra inspelad men Brownlee och Google lyckades ge en ungefärlig idé om effekten ser ut i verkligheten och vi får se själva djupkartan.

Utöver människan som talar återskapas även objekt och saker de som pratar håller i händerna. Personerna får även digitala skuggor. Brownlee verkade smått lyrisk över tekniken och han menar att effekten är superrealistisk.

Eventuellt får vi se en konsumentinriktad version någon gång i framtiden men för tillfället är tekniken avsedd för företag och organisationer, som ett nästa generationens videokonferenssystem.