Videostream skickar video från dator till Chromecast, stödjer undertexter

Postat:
14:13 - 2015-02-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
76

De som vill spela upp lokal media på dator till Chromecast har många alternativ. Vill vill tipsa om en av de enklare metoderna: insticksprogrammet Videostream. Det går att öppna lokala videofiler i webbläsaren Chrome vilka sedan kan skickas till Chromecast.

Problemet är att Chrome inte stödjer särskilt många videoformat och webbläsaren kan dessutom inte hantera undertexter. Videostream löser detta på ett smidigt sätt.

videostream-6

Utvecklaren tycks inte tillhandahålla en lista med kompatibla format, men Videostream har kunnat spela upp de flesta filer vi testat. Så här går det till: installera både Google Cast och Videostream i Chrome på datorn. Välj därefter att öppna en lokalt lagrad videofil från Videostream-fliken i Chrome.

Tryck sedan på den vanliga Chromecast-ikonen i webbläsaren för att skicka videon till mediaspelaren. En eventuell undertextfil kan läggas till genom en knapp i gränssnittet.

Uppspelningen går att styra genom en tillhörande Androidapp. Vissa kanske får ett felmeddelande om att en brandvägg blockerar uppspelningen. Du blir då uppmanad att ladda hem ett verktyg som förhoppningsvis löser problemet.

Hur spelar ni upp videofiler från dator till Chromecast?