Vilken app använder du mest? [Undersökning]

Postat:
11:45 - 2020-06-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Både Google och Apple började erbjuda funktioner för digitalt välmående i sina system hösten 2018. Ett år senare gjorde Google funktioner för digitalt välmående obligatoriskt i enheter som kör Android 9 Pie eller senare.

De flesta tillverkare har valt att implementera Googles egna lösning. I slutet av förra året svarade 79 procent att de inte haft användning av finesserna alls, medan 16 procent ansåg att de haft lite nytta, och 6 procent stor nytta.

Nu undrar vi rätt och slätt vilken app du använder mest? Många kanske redan har en idé om vilken app det kan vara, men genom ”digitalt välmående” är det lätt att se vilka appar som körs i störst utsträckning. I regel nås funktionen genom att gå till telefonens inställningar och välja ”Digitalt välmående och barnfilter”.

Då visas högst upp vilka appar som har använts mest, genom en cirkel (se bild ovan). Ett tryck på cirkeln ger mer detaljerad statistik. Är det kanske YouTube, Facebook, Netflix, Chrome, en e-boksläsare, en meddelandetjänst – eller något helt annat, som får mest skärmtid? Ordet är fritt!