Vissa användare kan ha blivit av med filer på Google Drive

Postat:
15:17 - 2023-11-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

När vi säkerhetskopierar eller helt enkelt bara sparar filer i molnet räknar vi med att de alltid kommer finnas kvar där. Google Drive anses vara ett säkert ställe att spara filer på men vissa användare rapporterar att de har blivit av med ett halvårs uppladdade filer, vilket inte får hända.

Vi har bara supportanmälningar i Googles forum att gå på. Personen som skrivit ursprungliga inlägget hävdar att Drive plötsligt återställdes till maj 2023. Alla filer som har laddats upp och alla ändringar som gjorts sedan dess påstås ha försvunnit.

Drive visar ingen aktivitet och papperskorgen är tom. I skrivande stund har 115 personer angivit att de har samma fråga och potentiellt har råkat ut för samma problem. Av forumtråden att döma kan problemet eventuellt ha att göra med en synkroniseringsbugg i Drive för Windows.

Flera av inläggen nämner specifikt maj som datumet allt återställdes till. För de som har viktiga filer på Drive och bara på Drive och har drabbats är detta förstås en total skräck. Någon har klistrat in ett svar som enligt utsago har skickats av en Google-ingenjör och problemet verkar undersökas av Google.

Förhoppningsvis är filerna inte fysiskt och permanent borta. Är det några som råkat ut för eländet?