Vissa Youtube-anställda anser att Shorts riskerar att förstöra tjänsten

Postat:
08:42 - 2023-09-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Vissa högre tjänstemän inom Youtube anser att Shorts riskerar att kannibalisera på de längre och mer seriösa videor som gjort tjänsten så framgångsrik, enligt Financial Times. Shorts är en direkt klon av Tiktok – korta, vertikala loopande videor – och ett försök av Google att konkurrera med den kinesiska jätten.

Financial Times rapporterar att i takt med att de korta videosnuttarna vuxit i popularitet har de som skapar innehåll för Youtube laddat upp allt färre långa videor. Youtube försöker fortfarande lista ut hur Shorts kan generera intäkter, medan traditionella videor innehåller vanlig annonsering.

För de användare som inte gillar Shorts kan videorna utgöra ett irritationsmoment som tar upp onödig plats. Google visar exempelvis en stor ruta med Shorts i prenumerationsfliken på webben, trots att användare inte prenumererar på några av kanalerna.

Shorts lär dock inte försvinna från Youtube då formatet varit en framgång gällande rena visningar. Redan förra sommaren tittade över 1,5 miljarder människor på Shorts varje månad.