Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Volvo presenterar koncept för bilar som parkerar sig själva [Off topic]

Postat:
13:52 - 2013-06-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det är inte bara Google som arbetar på självstyrande bilar och faktiskt även framgångsrikt lyckats med konststycket att få fordon att hantera trafiken automatiskt, utan även ett flertal biltillverkare. Redan i mars förra året hade Google tillryggalagt över 32 000 lyckade mil i bilar som styr och kör sig själva. Största hindret nu är egentligen lagstiftningen och att få människor att vänja sig vid tanken: alla skulle sannolikt inte våga dra igång en självstyrande bil, knappa in en destination och sedan sätta sig och spela Angry Birds i baksätet eller rentav ta en tupplur. 

Samtidigt anses just ökad säkerhet vara den största fördelen med de självstyrande bilarna. Olyckorna ska minskas markant och tanken är även att bränsleförbrukningen ska sänkas, vilket är snällt både för plånboken och miljön. Människor med exempelvis synfel kommer dessutom kunna resa själva på ett annat vis än tidigare.

Volvo har nu presenterat ett koncept för en bil som parkerar sig själv. Föraren ska kunna komma fram till sin destination, kliva ur bilen och låta den sköta det mindre roliga jobbet att hitta någonstans att ställa sig. I nuläget klarar bilen av att undvika fotgängare, andra bilar och övriga typer av hinder. Fordonet har smartphoneintegrering vilket innebär att föraren exempelvis kan kalla på bilen när den behövs, så att den kommer av sig själv. Volvos ambition är att det år 2020 inte ska ske några dödsfall eller allvarligare olyckor i företagets bilar och självstyrande bilar tycks vara framtidens melodi.


Mest kommenterat

 1. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 2. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 3. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. OnePlus uppdaterar Nord till Android 11
 6. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 5. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 6. Disney+ utökas med Star

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om