Withings senaste hybridklocka Scanwatch 2 kan mäta kroppstemperaturen

Postat:
11:20 - 2023-09-01
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8
Scanwatch 2

Franska Withings har introducerat hybridklockan Scanwatch 2 under IFA i Berlin. Hybridklockor kombinerar ett traditionellt armbandsur med finesser från smartklockor och aktivitetsarmband. En nyhet i klockan är mätning av kroppstemperaturen.

Scanwatch 2 kan hålla koll på kroppstemperaturen under hela dygnet och upptäcka variationer i temperaturen under dagen och natten. Enligt pressmeddelandet kombineras en värmeflödessensor med en temperatursensor för att avgöra hudtemperaturen. Genom att mäta variationer i kroppstemperaturen ska klockan exempelvis kunna upptäcka om användaren är på väg att bli sjuk.

Klockan kan mäta puls, syremättnad och andningsfrekvens, upptäcka hjärtfrekvensvariabilitet, räkna steg och aktiva minuter, samt analysera sömnen. Mjukvaran kan automatiskt känna igen 40 olika typer av aktiviteter. En nyhet är manuell spårning av menstruationscykler direkt från klockan.

Ifall användaren tar av sig klockan märker enheten detta och avbryter alla mätningar för att minska energiförbrukningen. Displayen utgörs av en minimal svartvit 0,63-tums OLED med 282ppi. Konstruktionen består av rostfritt stål och safirglas och är vattentät (5ATM).

Batteritiden är 30 dagar på en laddning. En komplett laddningscykel kan genomföras på två timmar i dockningsstationen som ansluter via USB-C. Scanwatch 2 kan köpas i storlekarna 38mm och 42mm och säljs för 350 euro från Withings hemsida, där klockan nu kan förbeställas.