WSJ: Google arbetar på att ta fram bättre batteriteknik

Postat:
11:19 - 2015-04-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
27

Enligt en rapport från Wall Street Journal försöker Google ta fram bättre batteriteknik. Arbetet sägs ske bakom kulisserna och ledas av batteriexperten Dr. Ramesh Bhardwaj inom experimentella forskningslabbet Google[x].

Google-chefen Larry Page har tidigare sagt att batteritid för smartphones är ett ”stort problem” och att det finns verklig potential för att uppfinna nya och bättre användarupplevelser. Bhardwaj menar att Google har minst 20 projekt som är beroende av batterier.

Batteritekniken går framåt men inte i samma rasande takt som andra smartphonekomponenter, likt chipp, RAM och skärmpaneler. All elektronik som inte har fast strömförsörjning skulle naturligtvis gynnas kraftigt av bättre batterier.

Wall Street Journal skriver att Google planerar att använda tekniken för många av företagets projekt, som självstyrande bilar, robotar, mobiler, Glass och teknik inom sjukvården. Fokus för forskningen påstås ligga på att vidareutveckla litiumjonbatterier samt ta fram avancerade strukturella halvledarbatterier som exempelvis kan användas i böjbara mobiler eller till och med i kroppen.

Inget är dock officiellt än och enligt WSJ arbetar bara fyra personer på projektet, så förmodligen dröjer det innan vi får se det kliv framåt många väntar på.