Xiaomi förväntas lansera Mi6 i samband med Mobile World Congress

Postat:
13:22 - 2017-01-23
Skribent:
Gustav
Kommentarer:

Xiaomi är för de flesta nordbor fortfarande en relativt okänd tillverkare, men är i själva verket en av världens största tillverkare av smarttelefoner. Förra året släpptes flaggskeppen Xiaomi Mi5 och Mi5S som rönt stora framgångar i Asien med en kombination av kraftfull hårdvara till ett konkurrenskraftigt pris.

Enligt ryktesvägen förväntas det kinesiska företaget offentliggöra tre modeller på Mobile World Congress (MWC) nästa månad för att hålla jämn takt med konkurrenterna. Inget är bekräftat av officiella källor ännu, men sannolikheten är hög eftersom Xiaomi kommer att närvara på den årliga mobilmässan i Barcelona.

Den enklare varianten av Mi6 förväntas erbjuda en Helio X30-processor ifrån den Taiwanesiska halvledartillverkaren MediaTek, 4 GB (LPDDR4) ram, 64 GB internt lagringsutrymme samt dubbla uppsättning kameror på baksidan.

Mellanmodellen tros ha begåvats med Qualcomms nya superchipp Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB (LPDDR4) ram. Panelen ska erbjuda Quad-HD upplösning och kameran ska likt de andra erbjuda dubbla uppsättning sensorer på baksidan. Det interna minnet ska här fått ett uppgradering till 128 GB.

Den mest exklusiva och kraftfulla varianten drivs även den av Snapdragon 835 och erbjuder 6 GB (LPPDR4) arbetsminne. Chassit ska vara påkostat och ryktas ha en keramisk beläggning. Skärmen förväntas ha en Quad-HD upplösning och huvudkameran ska bestå utav två sensorer. Det interna lagringsutrymmet ska ligga på väl tilltagna 256 GB.

Värt att påpeka är att Xiaomi som även kallas för Mi inte har någon större närvaro i Europa. De säljs främst i Asien men har på sistone etablerat sig i USA via e-handelsplatsen ”Mi Store”.

Priser och tillgänglighet för de tre modellerna saknas av förklarliga skäl. Vi förväntar oss dock att Xiaomi/Mi fortsätter på samma bana som tidigare och erbjuder kraftfull hårdvara till konkurrenskraftiga priser.

Mest kommenterat

 1. Vilken färg har din telefon?
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix
 4. Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån
 5. Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år
 6. OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj

Mest läst

 1. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix
 4. Inte ens Googles nya hörlurar Pixel Buds Pro släpps i Sverige
 5. Samsung Galaxy Watch 5 Pro sägs få safirglas och titan
 6. Fullspäckade Vivo X80 Pro lanseras globalt, kommer till Europa

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken färg har din mobil (bakstycket, inte skal eller skin)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om