Xiaomi introducerar aktivitetsarmbandet Smart Band 8

Postat:
21:08 - 2023-04-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Xiaomi har ikväll presenterat aktivitetsmätaren Smart Band 8. Nyheterna består främst av en ny typ av armband och fästen, samt av bättre batteritid. Smart Band 8 kan exempelvis fästas på en sko eller bäras som ett hängsmycke i halsband.

Varför skulle man vilja ha en aktivitetsmätare på skon? Enligt Xiaomi ska platsen förbättra mätningen och även möjliggöra nya typer av analyser, som av användarens hållning. Den avlånga AMOLED-skärmen är fortfarande 1,62 tum med 490 x 192 pixlar och 60Hz uppdateringsfrekvens. Högsta ljusstyrkan har dock utökats från 500 nits till 600 nits. Panelen kan vara ständigt aktiv om så önskas.

Konstruktionen är vattentålig (5ATM) och själva enheten väger 27 gram. Som vanligt erbjuds pulsmätare, syremättnadsmätare, samt kartläggning av sömn och av en mängd olika fysiska aktiviteter. Batteritiden är upp till 16 dygn vid ”typisk” användning och runt sex dagar när skärmen är ständigt igång.

Xiaomi har i skrivande stund inte nämnt något om en eventuell global lansering men i Kina kostar Smart Band 8 motsvarande 375 kronor.

Ett skrivfel i texten har korrigerats