Youtube borde erbjuda Premium utan Music [Opinion]

Postat:
12:04 - 2024-06-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
34

Youtube Premium kostar 119 kronor i månaden – exakt samma månadskostnad som Spotify. Prenumerationen ger tillgång till ett reklamfritt Youtube och till offline- och bakgrundsuppspelning. Kunder får även Youtubes musikströmningstjänst Music.

För de som tittar mycket på Youtube och dessutom gillar Music och inte redan har Spotify eller en annan musiktjänst kan detta vara ett bra och prisvärt paket. För de som bara vill ha ett reklamfritt Youtube och inget annat kan dock priset kännas obefogat högt.

Istället för att Music ingår som en trevlig bonus blir Music något onödigt som bara gör tjänsten dyrare. Varför betala för något som inte alls används? Om Google började erbjuda en ny billigare prenumeration som endast tog bort reklamen från Youtube skulle fler sannolikt betala.

En bidragande anledning till att de två hänger ihop är eventuellt att all musik som finns på Youtube Music även kan nås från vanliga Youtube. Google erbjöd dock en period Premium Lite utan Music, för mer rimliga 69 kronor i månaden. Varför prenumerationen försvann är oklart.

Hur mycket hade ni varit beredda att betala för ett reklamfritt Youtube utan Music?