Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

ZTE Axon 7 och Axon 7 mini anländer till Swedroid

Postat:
02:48 - 2016-10-01
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Den kinesiska tillverkaren ZTE, här på Swedroid och bland Android-veteranerna kanske främst känd för den smått legendariska budgetmodellen Blade, presenterade nu i september sin senaste uppsättning topptelefoner, kallade Axon 7 och Axon 7 mini.
Axon 7 bygger kring en 5,5 tum stor AMOLED-skärm med en upplösning om 1 440 x 2 560 pixlar (WQHD) och den mindre Axon 7 mini har en 5,2 tum stor AMOLED-skärm med en upplösning om 1 080 x 1 920 pixlar (1080p/FullHD).

Axon 7 har fått chippet Snapdragon 820 samt 4 GB RAM och 64 GB lagring, medan mini bjuder på chippet Snapdragon 617, 3 GB RAM och 32 GB lagring. Mjukvaran bygger på Android 6.0.1 Marshmallow.

När de tu kämparna nu har anlänt till redaktionen påbörjas vår recensionsfas, men innan vi hugger tänderna i dessa pjäser vill vi ge er våra första intryck samt en liten förhandstitt på kartongen, kartongens innehåll och förstås främst av allt telefonerna själva.

Det första intrycket, utan att ens ha startat upp telefonerna, är tämligen positivt. Kartongen och dess innehåll är osedvanligt lyxigt och utstrålar kvalité, och detsamma gäller telefonerna i sig. En gedigen metallkonstruktion, god detaljkänsla och utmärkt passform gör att premiumkänslan genast infinner sig.

Skall vi finna något att klaga på så är det att metallbakstycket trots att det är av metall känns lite plastaktigt. När vi rör fingertopparna eller i synnerhet naglarna över bakstycket ger det ifrån sig ett ihåligt plastigt läte som inte riktigt matchar telefonernas höga kvalitetintryck i övrigt. Den matta ytbehandlingen är därtill tämligen hal.

De tu telefonerna är så lika varandra att det är näst intill omöjligt att skilja dem åt annat än i en direkt jämförelse sida vid sida, men detta är inte en dålig sak – folk i vår närhet tycker att telefonerna är snygga och väldesignade. Axon 7 mini är dock om sanningen skall fram inte speciellt ”mini”, utan är på höjd och bredd bara några få millimeter mindre än storebror Axon 7.

I handen ligger båda väldigt bra tack vare det lätt välvda och rundade bakstycket, med ett litet övertag för den aningen mindre Axon 7 mini. Knapparna, volym och ström, är placerade på de respektive telefonernas högra långsidor och är med högerhandsfattning inom bekvämt räckhåll för tummen. För vänsterhandsfattning krävs det för personer med små händer lite mer fingerakrobatik för att nå knapparna, men det är ingalunda ett reellt problem.

Pluspoäng för att ZTE har gett båda modellerna frontriktade stereohögtalare. Vi har i skrivande stund inte hunnit provlyssna mer än som hastigast, men första intrycket är att de är mycket välljudande, med telefonhögtalarmått mätt.

Våra första intryck är positiva. Hög byggkvalité samt ett rappt gränssnitt, till synes bra skärmar och välljudande högtalare lyckades charma oss initialt, men en aning plastig känsla från det tämligen halkiga bakstycket förtar glädjen litegrann.

Även om den oerhört låga prislappen från ZTE Blade inte upprepas med Axon 7 och Axon 7 mini så ser vi ändå en skapligt aggressiv prissättning i jämförelse med mer namnkunniga konkurrenter. Via prisjämförelsesajten Prisjakt finner vi ZTE Axon 7 från cirka 4 790 kronor och Axon 7 mini från utmärkta 3 199 kronor.

För den som söker en mer djuplodande analys ber vi att få återkomma: Swedroids fullskaliga recension av ZTE Axon 7 och Axon 7 mini är nu officiellt påbörjad och bör anlända till ett internet nära dig inom kort.

Mest kommenterat

 1. Realme 8i erbjuder 120Hz-skärm för 199 euro
 2. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 6. Amazfit lanserar handledsenheten GTR 3 Pro

Mest läst

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 5. HBO Max kostar 89 kronor i månaden
 6. Hiroshi Lockheimer uppmanar återigen Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är längsta tiden du använt samma smartphone utan att skaffa ny?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om