Adidas-ägda Runtastic släpper träningsklocka med halvårs batteritid

Postat:
14:22 - 2015-09-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
40

För en månad sedan meddelade Adidas Group att de förvärvat Runtastic, en utvecklare som ligger bakom träningsappar i Google Play, för motsvarande två miljarder kronor. Runtastic har nu lanserat ett armbandsur kallat Moment som har inbyggda funktioner för att kartlägga träning.

Moment kan exempelvis hålla reda på tillryggalagda steg, förbrända kalorier, sömncykler och hur många minuter du varit aktiv. Fördelen med Moment är dels att klockan är vattentät (100m) men kanske främst att den ser ut som ett vanligt armbandsur och har ett batteri som räcker i ett halvår. Enheten påminner därmed en del om Withings Activite.

runtastic-moment-4

Klockan synkroniserar uppgifterna den samlar in med en applikation för Android och IOS. Uppkopplingen sker över Bluetooth. En vibrationsmotor kan påkalla användarens uppmärksamhet i olika situationer, som exempelvis för alarm.

Runtastic Moment Classic och Elite kostar 199 euro medan den mer sportiga varianten (Moment Fun) med plastarmband går på 130 euro när klockorna beställs från företagets hemsida.

runtastic-moment-2