Amazfit introducerar stryktåliga träningsklockan Falcon

Postat:
17:57 - 2022-10-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

Amazfit har lanserat en stryktålig träningsklocka vid namn Falcon, med en unibodykonstruktion i TC4-titan. Även de fyra fysiska knapparna består av titan och konstruktionen ska vara korrosionsbeständig.

Klockan uppfyller MIL-STD 810G och har hög vattentäthet (200M). Falcon har fått en rund 1,28-tums AMOLED-skärm med 416 x 416 pixlar, 326ppi och en högsta ljusstyrka på 1000 nits. Panelen skyddas av reptåligt safirglas som ska ha fått 9 av 10 på Mohs hårdhetsskala. Skärmen har därtill en ytbehandling som ska minska mängden synliga fingeravtryck.

Enheten erbjuder sex satellitnavigeringssystem, inklusive dubbelbands-GPS. Mjukvaran kan visa snabbaste vägen tillbaka till startpunkten under vandringar. I övrigt erbjuds standardfunktionalitet likt pulsmätare, sömn- och stressanalys, samt mätning av blodets syremättnad. Träningsuppgifterna kan synkroniseras till appar som Google Fit, Strava, Adidas Running och Apple Health.

Skärmen kan vara ständigt aktiv och externa enheter går att ansluta via Bluetooth, som exempelvis fristående pulsmätare som sitter över bröstet. Batteriet har 500mAh vilket ska räcka i upp till två veckor vid normalanvändning. För anslutning erbjuds Wi-Fi och Bluetooth 5.0.

Europeiska priset ligger på 500 euro. För de som tycker Falcon verkar intressant är det import som gäller då Amazfit inte levererar officiellt till Sverige, men klockan ska säljas i länder som Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien.