Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android 5.0 Lollipop släppt till Nvidia Shield Tablet

Postat:
23:27 - 2014-11-18
Skribent:
Björn E
Kommentarer:
Precis som Nvidia lovade så släpptes under dagen Android 5.0 Lollipop som OTA till Nvidia Shield Tablet. Alla får inte uppdateringen på en gång men hittills är det flera användare som redan rapporterat att de fått uppdateringen i vårt forum, vilket sannolikt innebär att det just nu rullas ut till samtliga enheter i Sverige.
2014-11-18 21.49.33 2014-11-18 21.49.43

Förutom den rena kosmetiska uppdateringen till Material Design finns det en hel del godsaker i uppdateringen.

Uppdaterad Dabbler

2014-11-18 21.51.23

Nvidias egen ritapp har uppdaterats med Material Design. Prestandan vid ritning har också förbättrats och du kan nu ha flera bildlager. Kontrollen över känsligheten för hur hårt du trycker pennan har även förbättrats. Om du dessutom vill visa upp hur duktig du är på att rita så går det nu att strömma till Twitch.

Ström via Y-kabel stöds

Någon som irriterat många är att Nvidia Shield Tablet inte har stött att både ladda surfplattan och samtidigt kunna ansluta en ethernet-adapter via en Y-kabel till mikro-USB-anslutningen. Det har gjort att Konsolläget inte blivit lika användbart då du inte kunnat spela på en TV med den bästa nätverksprestandan för spelströmmning samtidigt som du hållit Nvidia Shield Tablet laddat. Det är nu åtgärdat.

4K-stöd i konsolläget

2014-11-18 21.53.03
Om du mot förmodan har en 4K-TV/skärm och velat strömma media/spel i 4K till den via konsolläget så kan du nu göra det då Nvidia Shield Tablet nu klarar av att skicka ut 4K.

GRID är nu öppet för alla

2014-11-18 21.50.09

Tjänsten GRID som erbjuder dig att strömma spel är nu öppen för alla. Vi kunde utan problem skapa ett konto och sen komma åt alla spel. Tjänsten gnällde inte ens när den utförde nätverkstestet. Vi är osäkra om de Europeiska servrarna öppnat än men det fungerade ändå bra det lilla vi hann prova. Det finns nu 20 spel att välja från inklusive LEGO Marvel Super Heroes, Ultra Street Fighter IV, Saints Row: The Third, Race Drive Grid, Dirt 2, LEGO Batman 2, Borderlands 2, Batman Arkhan City och Batman Arkham Asylum. Tjänste kommer vara gratis en bit in i 2015 så äger du en Shield Tablet skaffa dig en handkontroll och testa.

Lite övriga observationer:

 • Systemet känns lite mer responsivt nu. Vi behöver dock en längre tid att se om det är en placebokänsla eller om det verkligen är så.
 • ”Knacka” på skärmen för att väcka plattan stöds inte.
 • Hemskärmen med Google Now installeras inte. Vi har inte hunnit testa om Google Now Launchern fungerar bra nu med Lollipop på Shield Tablet.
 • Shield Power Control som låter dig ställa in olika prestanda-lägen för processorn har nu gömts under Batteri-inställningarna (klicka på menyn för att hitta det). Dock verkar det som de tagit bort möjligheten att göra det per app som tidigare.
 • I skrivande stund verkar det ännu inte fungera att roota den nya versionen. Det borde dock inte ta lång tid innan det blir möjligt.
 • Hanteringen av SD-kort är förbättrad i Lollipop så att appar nu ska kunna skriva till fler mappar på SD-kortet efter du gett dem tillåtelse. Som väntat fungerar flytt till SD-kort för appar utmärkt.

Nvidia Shield Portable kommer även den att få Lollipop-uppdateringen, men först vid ett senare tillfälle.

Äger du en Shield Tablet och har uppdaterat? Dela då gärna med dig av dina erfarenheter med uppdateringen.

Mest kommenterat

 1. Rykte: OnePlus kommer för första gången släppa en Lite-modell
 2. Samsung Galaxy S11 påstås erbjuda 108MP-kamera och 5x optisk zoom
 3. Rykte: Sydkoreanska Galaxy S11 erbjuder Snapdragon, men Europa får alltjämt Exynos
 4. Har du haft nytta av funktioner för digitalt välmående?
 5. Nokia 2.3 har lång batteritid, lågt pris
 6. 120Hz och 5G kommer till mellansegmentet genom Redmi K30

Mest läst

 1. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige
 2. Rykte: Bilder på Samsung Galaxy S10 Lite och Note 10 Lite
 3. Rykte: OnePlus kommer för första gången släppa en Lite-modell
 4. Pixel-telefoner kommer regelbundet få nya funktioner
 5. Sony Xperia 5 uppdateras till Android 10
 6. OnePlus börjar återigen skicka ut Android 10 till 6 och 6T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du haft nytta av funktioner för digitalt välmående?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey