Androidtelefoner med gimmickfunktioner – saknar ni någon gimmick från förr?

Postat:
06:42 - 2022-08-01
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
47

Genom åren, sedan den första Androidtelefonen HTC Dreams första stapplande steg för nästan 14 år sedan, har en rad olika tillverkare i sin iver att stå ut från mängden försökt sig på olika gimmickfunktioner, något ni med fördel kan läsa mer om i vår gimmickartikel från förra hösten.

LG var kanske mer än någon annan tillverkare förtjust i att lansera gimmickfunktioner i hopp om att de dels skulle underlätta marknadföringen och dels skulle vinna konsumenternas gunst. Vissa gimmickar var av en mer subtil och tämligen användbar art, som den sekundära aviseringsdisplayen i LG V10, medan andra var mer spejsade.

Exempel på tillverkarnas gimmickar som stack ut lite mer är 3D-kamerorna och 3D-skämarna i modellerna HTC EVO 3D samt LG Optimus 3D, den modulära telefonen LG G5 som lät användaren ansluta modulära tillbehör, som exempelvis en kameramodul för utökad kamerafunktionalitet eller en DAC utvecklad av Bang & Olufsen för bättre ljudkvalitet, samt Samsungs projektortelefon Galaxy Beam.

Även om den breda majoriteten gimmickar aldrig överlevde mer än en telefongeneration så är vissa av dem tämligen minnesvärda, och det får oss att undra:

Vilken gimmick, om någon, minns ni med förtjusning? Vilken gimmick var rent löjlig eller usel? Saknar ni någon gimmick eller udda funktion från förr och önskar att den gör comeback i en modern telefon? Dela med er av era synpunkter i kommentarerna.