Apple-priser på Samsung Galaxy S6 och S6 Edge?

Postat:
20:31 - 2015-02-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
137

I början av månaden kom ett rykte om Samsungs prissättning för Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Priserna sades pendla mellan 749 euro och 1049 euro, beroende på modell och mängd lagringsutrymme.

Arstechnica har varit i kontakt med en person som de menar arbetar för en operatör i Europa. Denna person har enligt utsago sett Samsungs kommande telefoner och känner även till prissättningen. Allmänna uppfattningen är att tillverkaren kommer presentera två mobiler på söndag: en mer traditionell modell och en telefon vars skärmar sluttar ner längs kanterna.

Vanliga Galaxy S6 sägs återigen kosta 749 euro olåst med 32GB lagring. De som vill ha 64GB lagring får lägga ut 849 euro medan 128GB-modellen påstås kosta 949 euro. Edge-varianten går på runt 100 euro mer för varje steg. Om uppgifterna stämmer kostar alltså Samsungs nya telefoner mer än vad vi är vana vid som Androidanvändare.

Källan menar även att Samsung stött på problem med kantskärmen för Galaxy S6 Edge och att företaget därför har svårt att producera tillräckligt många exemplar. Just modellen med kantskärm sägs vara den Samsung kommer marknadsföra och satsa på mest.